Uppdatering!


Tänkte att jag ska komma igång med bloggandet på min hemsida om vad som händer och sker med min konståkning!

Ska börja med att berätta hur min höst var. I början på augusti gjorde jag en operation på min fot. Läkaren tog bort brosk mellan benen i min landningsfot. Har haft problem med foten sen i november, december 2015. Operationen gick bra men jag hade fruktansvärt ont de första dagarna vilket släppte efter 4-5 dagar.

Efter det började jag min rehab och gick till min fystränare, Joakim Dettner på STAC, var och varannan vecka för att hålla koll på foten och att jag blev starkare i den! Vilket jag blev! Gick på isen första gången efter 3-4 veckor vilket var väldigt skönt. Men jag kunde inte hoppa och knappt åka då det var svullet från operationen. Efter en månad kunde jag börja åka mycket mera, ett pass om dagen och hoppade lite dubbelhopp! När jag började hoppa tripplar så kändes det i foten fortfarande men vi tog det väldigt lugnt!

Åkte till Colorado Springs i oktober-november för att kolla igenom mitt långprogram lite och få lite hjälp med hoppen! Det gick bra när jag var där och det va jätteroligt som alltid! Jag fick hjälp med att hoppa ögel med sedel och klarade flera efter! Lutzen började också komma då. Hade dock fortfarande ont och kunde inte hoppa så många hopp som jag ville.

Jag tränade på så gott jag kunde under november-december och åkte till SM i Malmö utan att ha åkt ett endaste helt program. Åkte mitt första kortprogram på tävling och det var jätteroligt! Klarade inte av att fullfölja tävlingen på grund av min fot som fortfarande gjorde väldigt ont…
Efter SM fick jag en kortisonspruta i foten och så vilade jag en hel vecka från isen, efter nyår åkte jag in skridskor i en vecka utan att hoppa. Där efter började jag hoppa och kände ingenting i foten! Jag kunde äntligen börja träna på riktigt med alla hopp jag har i programmen i januari. Efter det gick tiden väldigt snabbt! Berättar mer om vårsäsongen i ett annat inlägg! Men nu vet ni vart jag har hållit hus hela hösten!

Jag är så glad över att äntligen vara tillbaka och att kunna tävla igen! Det har varit ett kämpigt 2016 med en fot som aldrig ville bli bra. Som tur och väl så ändrade 2017 på det! Jag är tacksam över all hjälp jag har fått från Bertil som var min läkare, Joakim Dettner och Peter Drugge som hjälpt mig med rehab under hela denna tiden. Åsa Lindau som jag har jobbat mentalt under flera år som fick mig att se allt positivt under hela skadeperioden! Min tränare/mamma som stått ut med mig och som hjälp mig tillbaka till min superform! Och såklart resten av min underbara familj och vänner!